Sognehuset

Vellev, Gerning og Hvorslevs nye sognehus er opført som den tredje længe i præstegårdsanlægget ved Hvorslev Kirke. Sognegårdsanlægget åbner sig op og orienterer sig over mod kirke og kirkegård. Bygningen er sammen med de øvrige bygninger og kirken et unikt og smukt helstøbt anlæg.

Med sognehuset er der skabt et kirkeligt mødested som signal om bevaring af livet på landet og i landsbyen i en tid, hvor skoler og andre samfundsinstitutioner lukkes ned. 

Det nye sognehus er på 180 m². Bygningen er opført med samme bredde som præsteboligen og opført af røde facadesten og rødt tegltag og med høj tagrejsning som den gamle præstebolig.

Bygningen er udformet således, at facaden ”åbner” ud mod byen og ud mod gårdspladsen. Indvendig er bygningen udformet med vandskurede hvidmalede vægge og lyse lofter.

Konfirmandstuen er på 70 m² med plads til ca. 70 personer til foredrag, sangaftner, møder eller lignende, dertil en foyer på 40 m², som kan lægges til undervisningsrummet.
Yderligere er der indrettet et dejligt møderum, et depot, et køkken samt to toiletter.
Det offentlige toilet har adgang på vestsiden af sognehuset.

Udgifter til bygningen udgør ca. 3.000.000 kr. Bygningen blev indviet og taget i brug den 19. november 2016 ved et åbenthusarrangement med deltagelse af folk fra sognet.

Af arkitekt Mogens Svenning - kilde Favrskov Provsti

Annekset

Annekset til Hvorslev Præstegård huser
Hvorslev Lokalhistoriske Arkiv. 

Arkivleder: Bente Dalsgaard Christensen
Telefon: 86 46 44 33
E-mail: lokalarkivhvorslev@hotmail.com

Åbningstid: Onsdag kl. 13.00 - 17.30
Ferielukket hele juli måned

Sognehuset

Skråvej 6
Hvorslev
8860 Ulstrup

Offentligt toilet:

Adgang på vestsiden
af Sognehuset

Udsmykning

I efteråret 2019 vil Sognehuset været udsmykket af Betty Klit.

Betty Klit bor i Ulstrup, uddannet diakon / socialpædagog. Jeg pusler en del med drivtømmer i min fritid. Det er fortrinsvis samlet ved vestkysten. Jeg ændrer ikke på det træ jeg finder, men arbejder mig frem til, hvad der passer til hinanden.

Jeg håber det vil være en god oplevelse at betragte de som som er hængt op i Sognehuset. Jeg har selv lagt forskellige tanker og følelser i hvert enkelt, men jeg vil opmuntre til, at hver beskuer lade sig "tiltale" af det sete.

Det er muligt, at se flere af mine ting hos mig i Ulstrup.
Jeg træffes på tlf. 22 91 44 44 for nærmere aftale.