Bryllup:

Både vielse og velsignelse
Kirkebryllup er både vielse og velsignelse af et par. Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som vielse på rådhuset.

Bryllupsceremonien forløber med bønner, salmer, bibellæsninger, en vielsestale og velsignelsen. Et kirkebryllup handler også om kristen tro, håb og kærlighed.

Elske og ære
Til bryllup i kirken takker vi for den kærlighed, vi har mødt gennem hele livet. Her giver det også mening at tale om tilgivelse, pligt, troskab, barmhjertighed og om kærligheden som en gave.
I velsignelsen får brudeparret en styrke fra Gud, som er dén, der er større end os selv og vores kærlighed.

I kan blive gift i kirken, hvis I bor i sognet eller på anden måde har tilknytning til sognet.
For at blive gift i folkekirken kræver det, at den ene af jer eller I begge er medlem af folkekirken

Det skal vi gøre ?

Når I har fundet ud af, at I vil giftes, er der en række praktiske ting, I skal have styr på:

Kontakt sognepræsten og aftal tid og sted for vielsen eller velsignelsen, også hvis I ønsker et bryllup udenfor kirkerummet, hvor I gerne vil have præsten til at medvirke.

Ved vielse skal I senest to uger før aflevere følgende til kirkekontoret:

•  den såkaldte prøvelsesattest, som udstedes på bopælskommunens vielseskontor (se www.borger.dk)

• navn og adresse på mindst to vidner

I kan også søge om navneændring/-fællesskab på www.borger.dk
Det er gratis ved vielse og indtil 3 måneder efter, men ikke ved kirkelig velsignelse af vielse.

Kirkekontorets adresse:
Ulstrupbro Sognehus